tisdag 11 december 2012

fortsättning...

En grupp som finns på facebook heter "[Controversial Humour] It's NOT rape, simply free sex".
Det är sådana grupper som jag menar att vi kan göra något åt. Det kan kännas svårt, t.ex. med tanke på att det lätt blir som när jag kommenterade på denna grupps sida:
"I have also reported to facebook. This is not OK!"
Fick jag dessa svar från gruppen:
"
We thank you for your tears, Miriam. :)" och "I'm gonna like Miriams reporting comment. Just another report to add to the list. We get many a day an still nothing happens an page still here."

Detta stämmer säkerligen då facebook verkar ha väldigt märkliga tankar gällande vilka grupper som är okej och vilka som inte är det. Jag tänker t.ex. på exemplet om amningsgrupper som tagits bort då de anses vara pornografiska osv. Men efter att ha kollat runt har jag hittat andra grupper som gör liknande saker som det jag tänker att gruppen jag startade kan göra. Dessa har lyckats få bort sidor och bara ATT saker ständigt rapporteras är bättre än att det inte gör det. Det handlar inte om att inskränka yttrandefrihet, vissa saker som jag tycker är vidrigt osympatiska tycker jag har en självklart plats på facebook i och med det att jag är för yttrandefrihet. Men det innebär inte att det ska stå oemotsagt. Det ska få stå och sen ska vi som inte accepterar dessa uttalanden gå emot. Det är så jag tänker. 


Dessutom är det väl ändå skönt att göra något lite mer konkret i tider då vi har SD i riksdagen med massa sympatisörer och då feministhat blommar i medier!? Det tycker jag i alla fall. Vill känna att jag är med och gör något. Även om det handlar om några musklick på en dator.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar